Новоукраїнці в авангарді

   23 квітня 2015 року у нашому обласному центрі
у Всесвітній день книги й авторського права та з нагоди 250 – річчя друкарства в Кіровограді вперше відбувся ярмарок          «Весняний книговир»,   який відкрив голова Кіровоградської обласної державної адміністрації.




Свято тривало протягом дня. 
Насиченою та цікавою була програма.
    У ярмарку взяли участь місцеві видавці, поліграфічні підприємства, книгарні та бібліотеки. Відвідувачів чекали сюрпризи: зустрічі з кіровоградськими поетами та прозаїками, автограф – сесії знаних письменників, нагородження переможців літературного конкурсу імені Валерія Гончаренка, різні краєзнавчі вікторини.


      Новоукраїнська загальноосвітня школа №8 брала безпосередню участь у цьому заході. Учителі української мови та літератури: Нікітченко Л. І. та Трибулько Л. Л. придбали на ярмарку книги кіровоградських авторів, поспілкувалися зі старшим викладачем КОІППО Іриною Небеленчук та отримали автограф від Олександра Жовни, члена Національної спілки письменників України, заслуженого діяча мистецтв України, актора та режисера.

Письменник Олександр Жовна поздоровив переможця, підписав книгу та сфотографувався  з конкурсанткою Нікітченко Катериною на згадку.

      Саме у рамках «Весняного книговиру»  відбулося нагородження випускниці нашої школи, яка закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, а зараз працює у Київському інформаційному агентстві – Нікітченко Катерини Вікторівни. 

    Нагородження проходило на центральній площі. Голова обласної організації Національної спілки письменників України В. В. Бондар та начальник управління молоді та спорту обласної державної адміністрації І.Глобенко 
нагородили та привітали Нікітченко Катерину, яка посіла перше місце в обласному конкурсі у номінації «Поезія»; учасників було - 25 авторів. 


    Конкурс ім. В. Гончаренка для молодих поетів і прозаїків Кіровоградщини, яким  до 30р., проходить один раз на три роки. У  номінації «Проза» не визначали І місце, тільки  ІІ місце та два третіх. 

 Цікавий краєзнавчий конкурс проводили для відвідувачів. Так Оля Мороз отримала 9 зірочок за правильні відповіді та як наслідок - право обрати одну з нових фотокниг кіровоградського видавництва.

            Приємні враження, гарний настрій та позитивні емоції                                         отримали  всі присутні.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тема: І Я Франко „Захар Беркут” Основні персонажі твору, їх групування.

Тема : М. Коцюбинський. Новела „Іntermezzo” .Ідея служіння митця народові Використання засобів імпресіонізму .